Képgaléria

Szervező
 
A Fehérvári Lecsófőző Vigasság szervezője a Fehérvári
Programszervező Kft.

Székesfehérvár
III. Béla király tér 1.

 


Támogatónk
Lecsóhírek  -  2015. 09. 30. 20:51
Számít a véleménye!
Milyen volt az idei Lecsó? Mi tetszett, mi nem, min változtatna? Értékelje a rendezvényt, ossza meg velünk gondolatait kérdőívünk segítségével, hogy a jövő évi Lecsófesztivál még jobb lehessen!
Lecsóhírek  -  2015. 09. 13. 22:04
A megye és Fehérvár kincsei
A megyei értékekről szóló imázsfilm bemutatójával kezdődött, és a Shortstory koncertjével zárult az első ízben megrendezett Fejér Megyei Értéknap. A két esemény között vásárváros és színes programok várták a belvárosba látogatókat: a fehérvári őstermelők mellett 15 vidéki település mutatkozott be.
Lecsóhírek  -  2015. 09. 13. 09:04
Ízes élmények Fehérváron
Igazi íz- és programkavalkádban lehetett része azoknak, akik kilátogattak a XI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra. A főzőverseny mellett helyi, kreatív kézműves termékek, gyermekprogramok, kirakodóvásár is szerepelt az események között. A gazdag programkínálatban mindenki találhatott kedvére valót: a színpadon főként zenés-táncos programok, a főzők között cigányzenekar és fúvósok jártak a nap folyamán.
Lecsóhírek  -  2015. 09. 07. 20:31
Otthon érzi magát Fehérváron
Musicalek, világslágerek és magyar slágerek kaptak helyet Feke Pál műsorában, amelynek szeptember 12-én, szombaton 19 órától lehet részese a közönség a Zichy ligetben. Az István, a királytól a Jézus Krisztus Szupersztáron át Máté Péter- és Demjén-slágerekig nagyon sokféle dal meg fog szólalni ezen az estén.
 
 
Lecsóhírek  -  2015. 09. 07. 00:33
Vigalom a főzők között
A szórakoztató programokat a főzőversenyre is bevisszük: a Helikon Orkestar az asztalok között fog zenélni, a nap során több alkalommal is. A fúvószenekar repertoárja elképesztően széles, mindenki kedvére muzsikálnak majd. Ahogyan stílusban nincs megkötés, úgy az előadás színhelye is teljesen rugalmas, így a Lecsófőző Vigasság asztalai között is feltalálják magukat.
Lecsóhírek  -  2015. 09. 06. 12:06
Útlezárások és terelések
Idén is közel 600 csapat főz együtt a Lecsófőző Vigasságon, a rendezvény biztonságát elősegítendő számos útszakaszt le kell zárni, ahol sem közlekedni, sem gépjárművel várakozni nem lehet. A helyi és helyközi autóbuszjáratok egész nap terelőúton járnak.
Lecsóhírek  -  2015. 09. 04. 19:15
Fiatalos slágerek
Katona Lóránt és Zsigmond Lala, a legutóbbi Fehérvár Hangja döntősei népszerű hazai és külföldi dalokkal nyitják a Lecsófesztivál szombati könnyűzenei programját szombaton 16.30-kor a Zichy ligeti színpadon. Az énekesek ismert, „fiatalos” slágereket fognak énekelni, Lala pedig kérdésünkre azt is elárulta, hogy a műsorban néhány musical részlete is felbukkanhat.
Lecsóhírek  -  2015. 09. 02. 17:23
Ízes forgatag, két napon át

Ízek, színek és illatok kavalkádja jellemzi a Fehérvári Lecsófőző Vigasságot, amelyre immáron tizenegyedik alkalommal invitálja a fehérváriakat és a városba látogatókat Székesfehérvár önkormányzata. A város közösségépítő eseménye szeptember 12-én és 13-án zajlik a város szívében, és a közkedvelt főzőverseny mellett szórakoztató programokat is kínál.

Lecsóhírek  -  2015. 09. 01. 16:00
Jókedv és vidámság
Elsősorban a gyerekeknek és a lélekben fiatal felnőtteknek szólnak a Csörömpölők Együttes vidám dalai, amelyeket a Lecsófesztivál első napján, szeptember 12-én, szombaton a Zichy ligetben hallhat a közönség. De nem csak hallgathat, be is kapcsolódhat a produkcióba. A zenekar legfontosabb célja, hogy minél több gyerekhez és felnőtthöz eljusson a jókedvük és ragadjon rájuk a vidámság. 
Lecsóhírek  -  2015. 08. 19. 14:20
Újoncként a dobogóra
Jó recept, válogatott alapanyagok, kreativitás, és persze némi szerencse is kell ahhoz, hogy valaki Lecsókirály, vagy Lecsókirálynő legyen a Fehérvári Lecsófőző Vigasságon. Tavaly a Dreamburger csapatánál volt meg ez az együttállás, a csapat képviseletében Deres Hajnalka vehette át a lecsókirálynői címet Brájer Éva alpolgármestertől.
Lecsóhírek  -  2015. 08. 05. 23:56
Lecsó, három felvonásban

A Lecsófőző Vigasságnak vannak állandó résztvevői, olyanok is, akik már a kezdetektől részt vesznek a város gasztronómiai fesztiválján. Ezek közé tartozik a Vörösmarty Színház csapata is, akik Soltész István színpadmester irányításával főzik a fehérvári teátrum lecsóját. A csapat természetesen idén is részt vesz a fesztiválon, akármilyen sok teendőt is jelent számukra az évadkezdésre való felkészülés.

Lecsóhírek  -  2015. 08. 05. 00:41
Mit iszunk a lecsóhoz?
A friss, ropogós héjú kenyérrel elfogyasztott lecsóra nyilvánvalóan inni kell valamit. A nyári ételek könnyű, üde, gyümölcsös borokat vonzanak, tisztán vagy fröccs formájában, bár a sörösök nyilván a sörre esküsznek.
Lecsóhírek  -  2015. 08. 03. 00:01
Főzzön és győzzön!
Lezárult a jelentkezés a XI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra. A Fehérvári Programszervező Kft. augusztus 31-ig várta a csapatok jelentkezését a főzőversenyre. A csapatok online jelentkezhettek itt, a fesztivál hivatalos honlapján. Érdemes volt időben jelentkezni, hiszen a főzőverseny rendelkezésére álló terület véges.
Lecsóhírek  -  2015. 08. 01. 23:44
Van, aki csípősen szereti
Bár a paprika Dél-Amerikából származik és onnan terjedt el a világban, az őrölt fűszerpaprika magyar találmány: eredetileg csak a magyar konyhában használták por alakban a pirospaprikát. A fűszerpaprika-őrlemény az 1800-as évek közepén vált kereskedelmi árucikké, és a század végére a külföldet is meghódította.

További Lecsóhírek »

 
Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása