Képgaléria

Szervező
 
A Fehérvári Lecsófőző Vigasság szervezője a Fehérvári
Programszervező Kft.

Székesfehérvár
III. Béla király tér 1.

 

Koronázási Szertartásjáték
Lecsóhírek  -  2015. 07. 02. 20:07
Már készülünk a Lecsóra
A kertekben már érik a paradicsom és a paprika, és a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársai is javában szervezik a XI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságot, amely 2015. szeptember 12-13-án zajlik a Belvárosban, a Zichy ligetben és a Móri úton. Az ország második számú főzőversenyének számító eseményre augusztus 3-31. között lehet jelentkezni itt, a fesztivál hivatalos honlapján. 
Lecsóhírek  -  2015. 06. 27. 19:58 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Ízzel, szívvel, barátsággal! - Így telt a 2014-es jubileumi Lecsófőző Vigasság
A tavalyi jubileumi Lecsófesztiválon csaknem hatszáz csapat vett részt, munkahelyi és baráti közösségek, családok, határon túli vendégek jöttek el, hogy ismét együtt töltsék idejüket Székesfehérvár egyik legnépszerűbb rendezvényén. A fesztivál vendégei a Lecsóutcán kívül is bőven találtak szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket. A Zichy ligetet és a Hotel Magyar Király előtti teret GasztroTérré, a Zenepavilont Főzőpavilonná varázsolták a szervezők.
Lecsóhírek  -  2015. 06. 27. 19:40
Kis lecsóhatározó
Mint korábbi cikkünkben már írtuk, a lecsó a ma ismert formáját a magyar konyhában nyerte el, de vannak nemzetközi rokonai: a szerb gyuvecs vagy dzsuvecs, a francia ratatouille, az olasz peperonata, a török menemen és az arab shakshuka. Az interneten évek óta kering egy infografika, amely ezek hozzávalóit ügyesen összefoglalja, és első pillantásra látszik, miben különböznek egymástól.
Lecsóhírek  -  2015. 06. 26. 21:10
A lecsó története
Sokan ősi magyar ételnek tartják, de értelemszerűen csak annyira lehet ősi, mint az Amerikából származó paprika és a paradicsom: a paprika Magyarországon a 18. században vált általánosan ismertté, a paradicsomot pedig csak a 19. században kezdték élelmiszerként használni, így a belőlük készült étel még ennél is későbbi.
 
 
Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása