Képgaléria

Szavazzon!
Mit igyunk a lecsóhoz?
Fröccs olaszrizlingből
Sör
Szóda
Fröccs sillerből
Fröccs rozéból

Szervező
 
A Fehérvári Lecsófőző Vigasság szervezője a Fehérvári
Programszervező Kft.

Székesfehérvár
III. Béla király tér 1.

 


Támogatónk
Lecsóhírek  -  2016. 09. 10. 23:55
Ízes élmények Fehérváron

Közel hatszáz baráti, családi és céges csapat, és persze kíváncsi érdeklődők ezrei várták ezt a napot: szeptember 10-én reggel újra fellobbant a láng a bográcsok alatt a Fehérvári Lecsófőző Vigasságon, ahol közel hatszáz csapat versenyzett a Lecsókirály címéért. Ez végül a klasszikus, kolbászos-tojásos lecsót készítő 395-ös asztaltársaságé lett; a hatfős csapat képviseletében Arany László ült a trónra.

Lecsóhírek  -  2016. 09. 07. 18:03
Lecsó, zenével és tánccal

A Lecsófőző Vigasság díjátadója után, 18.45-től a Vörösmarty Színház két népszerű művésze, Váradi Eszter Sára és Keller János szórakoztatja a közönséget a Zichy ligetben álló színpadon. Örökzöld slágerek, musical- és operettrészletek szerepelnek a zenés műsorban, amit, mint mindig, úgy állítanak össze, hogy mindenki találjon benne kedvére valót.

Lecsóhírek  -  2016. 09. 04. 16:25
Keressük a legszebb főzőhelyet!

Szép konyhában jobb ízű étel készül, vallják a háziasszonyok, és az idei Lecsófőző Vigasságon díjazzuk is a legszebb főzőhelyet. A zsűri 13 órától körbejárja és értékeli a standokat, pontozva a kreativitást, az igényességet, a szépséget. A legszebbnek ítélt főzőhelyet kialakító csapat a 18.15-kor kezdődő díjátadón veheti át az elismerést.

Lecsóhírek  -  2016. 09. 02. 10:02
A magyar wok
A Lecsófesztiválon nem csak lecsót főznek a csapatok, és nem csak bográcsok alá raknak tüzet: a baráti társaságok grillpartijaihoz hasonlóan itt is évek óta roppant népszerű sütő-főző eszköz a tárcsa. A tányér formájú, a wokhoz hasonlatos eszköz kiválóan hasz­nál­ha­tó szabadtéri sütéshez, főként húsokhoz, de egyébként lecsó is készíthető benne.
 
 
Lecsóhírek  -  2016. 08. 25. 12:20
Mit iszunk a lecsóhoz?
A friss, ropogós héjú kenyérrel elfogyasztott lecsóra nyilvánvalóan inni kell valamit. A nyári ételek könnyű, üde, gyümölcsös borokat vonzanak, tisztán vagy fröccs formájában, bár a sörösök nyilván a sörre esküsznek.
Lecsóhírek  -  2016. 08. 24. 12:44
Van, aki csípősen szereti
Bár a paprika Dél-Amerikából származik és onnan terjedt el a világban, az őrölt fűszerpaprika magyar találmány: eredetileg csak a magyar konyhában használták por alakban a pirospaprikát. A fűszerpaprika-őrlemény az 1800-as évek közepén vált kereskedelmi árucikké, és a század végére a külföldet is meghódította.
Lecsóhírek  -  2016. 08. 23. 12:40
Kis lecsóhatározó
Mint korábbi cikkünkben már írtuk, a lecsó a ma ismert formáját a magyar konyhában nyerte el, de szép számmal vannak nemzetközi rokonai: a szerb gyuvecs vagy dzsu­vecs, a francia rata­touille, az olasz pepe­ro­na­ta, a török menemen és az arab shak­shuka. Az interneten évek óta kering egy infografika, amely ezek hozzá­va­lóit ügyesen összefoglalja, és első pillantásra látszik, miben különböznek egymástól.
Lecsóhírek  -  2016. 07. 28. 23:30
Egyeztetés a zsűrivel
Másfél hónap választ el bennünket az idei, sorrendben tizenkettedik Fehérvári Lecsófőző Vigasságtól, amelynek szervezői ma a zsűri képviselőivel egyeztettek a város gasztronómiai fesztiváljának versenyprogramjáról.
 
Lecsóhírek  -  2016. 07. 06. 00:00
Lecsó pótjelentkezés

A nagy érdeklődésre való tekintettel augusztus 22-én, hétfőn reggel 08.00 órakor újra megnyitjuk a Lecsófőző Vigasság online jelentkezési felületeit, délelőtt 10.00 órától pedig a nevezési díjakat is be lehet fizetni a pénztárban. A jelentkezéseket és a befizetéseket augusztus 26., péntek 19.00 óráig fogadjuk.

Lecsóhírek  -  2016. 06. 13. 18:36
Befizetés: június 15-től 30-ig
Tájékoztatjuk a főzőversenyre jelentkezőket, hogy a nevezési díjat június 15-től június 30-ig, munkanapokon 10.00-18.00 óra között lehet befizetni a Fehérvári Programszervező Kft. pénztárában (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1., Művészetek Háza, I. emelet 110.). Kérjük, figyeljék honlapunkat, mert ha változás van a befizetésben, azt itt tesszük közzé.
Lecsóhírek  -  2016. 05. 23. 14:14
Főzzön és győzzön - elindult a nevezés!
Megkezdődött a nevezés a XII. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, amely 2016. szeptember 10-én zajlik a Zichy ligetben és a Móri úton. Az évtizedes hagyománnyal rendelkező fesztiválon várhatóan idén is több mint hatszáz bogrács alá gyújtanak tüzet a résztvevők. A főzőversenyre június 30-ig lehet jelentkezni itt, a fesztivál hivatalos honlapján,  a nevezési díjak és a részvételi feltételek változatlanok.
 
Lecsóhírek  -  2016. 05. 22. 21:10
A lecsó története
Sokan ősi magyar étel­nek tartják, de érte­lem­szerűen csak annyi­ra lehet ősi, mint az Amerikából szár­ma­zó paprika és a para­di­csom: a paprika Magyar­or­szá­gon a 18. században vált álta­lá­no­san ismertté, a paradicsomot pedig csak a 19. században kezdték élelmiszerként hasz­nál­ni, így a belőlük készült étel még ennél is későbbi. A lecsó ma ismert formáját a magyar konyhában nyerte el, eredetileg balkáni étel.
Lecsóhírek  -  2015. 09. 13. 22:04
A megye és Fehérvár kincsei
A megyei értékekről szóló imázsfilm bemutatójával kezdődött, és a Shortstory koncertjével zárult az első ízben megrendezett Fejér Megyei Értéknap. A két esemény között vásárváros és színes programok várták a belvárosba látogatókat: a fehérvári őstermelők mellett 15 vidéki település mutatkozott be.
Lecsóhírek  -  2015. 09. 13. 09:04
Ízes élmények Fehérváron
Igazi íz- és programkavalkádban lehetett része azoknak, akik kilátogattak a XI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra. A főzőverseny mellett helyi, kreatív kézműves termékek, gyermekprogramok, kirakodóvásár is szerepelt az események között. A gazdag programkínálatban mindenki találhatott kedvére valót: a színpadon főként zenés-táncos programok, a főzők között cigányzenekar és fúvósok jártak a nap folyamán.

További Lecsóhírek »