Képgaléria

Főzzön és győzzön!
 

Szervező
 
A Fehérvári Lecsófőző Vigasság szervezője a Fehérvári
Programszervező Kft.

Székesfehérvár
III. Béla király tér 1.

 

Koronázási Szertartásjáték
Lecsóhírek  -  2015. 07. 27. 16:30
Összeült a zsűri
A zsűri köztudottan mindig nehéz helyzetben van – egy főzőverseny esetén különösen, hiszen nehéz objektív, mérhető dolgokat találni az feltálalt étkekben. Ízvilág, küllem, állag, tálalás – ezek a zsűrizés legfontosabb szempontjai a Fehérvári Lecsófőző Vigasságon, erre készülnek a verseny résztvevői és a zsűri tagjai is. Utóbbiak ma a szervezőkkel egyeztettek a város gasztronómiai fesztiváljának versenyprogramjáról.
Lecsóhírek  -  2015. 07. 02. 20:07
Már készülünk a Lecsóra
A kertekben már érik a paradicsom és a paprika, és a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársai is javában szervezik a XI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságot, amely 2015. szeptember 12-13-án zajlik a Belvárosban, a Zichy ligetben és a Móri úton. Az ország második számú főzőversenyének számító eseményre augusztus 3-31. között lehet jelentkezni itt, a fesztivál hivatalos honlapján. 
Lecsóhírek  -  2015. 06. 30. 22:14
A magyar wok
A Lecsófesztiválon nem csak lecsót főznek a csapatok, és nem csak bográcsok alá raknak tüzet: a baráti társaságok grillpartijaihoz hasonlóan itt is évek óta roppant népszerű sütő-főző eszköz a tárcsa. A tányér formájú, a wokhoz hasonlatos eszköz kiválóan használható szabadtéri sütéshez, főként húsokhoz, de egyébként lecsó is készíthető benne.
Lecsóhírek  -  2015. 06. 27. 19:58 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Ízzel, szívvel, barátsággal! - Így telt a 2014-es jubileumi Lecsófőző Vigasság
A tavalyi jubileumi Lecsófesztiválon csaknem hatszáz csapat vett részt, munkahelyi és baráti közösségek, családok, határon túli vendégek jöttek el, hogy ismét együtt töltsék idejüket Székesfehérvár egyik legnépszerűbb rendezvényén. A fesztivál vendégei a Lecsóutcán kívül is bőven találtak szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket. A Zichy ligetet és a Hotel Magyar Király előtti teret GasztroTérré, a Zenepavilont Főzőpavilonná varázsolták a szervezők.
 
 
Lecsóhírek  -  2015. 06. 27. 19:40
Kis lecsóhatározó
Mint korábbi cikkünkben már írtuk, a lecsó a ma ismert formáját a magyar konyhában nyerte el, de vannak nemzetközi rokonai: a szerb gyuvecs vagy dzsu­vecs, a francia rata­touille, az olasz pepe­ro­na­ta, a török menemen és az arab shak­shuka. Az interneten évek óta kering egy infografika, amely ezek hozzá­va­lóit ügyesen összefoglalja, és első pillantásra látszik, miben különböznek egymástól.
Lecsóhírek  -  2015. 06. 26. 21:10
A lecsó története
Sokan ősi magyar étel­nek tartják, de érte­lem­szerűen csak annyi­ra lehet ősi, mint az Amerikából szár­ma­zó paprika és a para­di­csom: a paprika Magyar­or­szá­gon a 18. században vált álta­lá­no­san ismertté, a paradicsomot pedig csak a 19. században kezdték élelmiszerként hasz­nál­ni, így a belőlük készült étel még ennél is későbbi. A lecsó ma ismert formáját a magyar konyhában nyerte el, eredetileg balkáni étel.