Lecsófesztivál Székesfehérváron 2004 óta
2004 óta minden év szeptemberében megrendezik városunkban a Fehérvári Lecsófőző Vigasságot, korábbi nevén Lecsófesztivált.

Sipos József, a gasztronómiai fesztivál ötletgazdája és alapítója hét éven át, egészen haláláig szervezte és vezette a rendezvényt. A fesztivál szervezői igyekeznek méltó módon folytatni a kezdeményezést.
 
 „Sipi” köszöntő szavai egy korábbi fesztiválról...
Kedves Barátaim, Főzőtársaim!
 
Nagy-nagy öröm számomra, hogy e székesfehérvári eseményt mára a legnagyobb gasztronómiai fesztiválok között tartják számon. Köszönhető mindez azoknak a résztvevőknek akik már a kezdetek óta jelen vannak az eseményen, lelkesedésük töretlen. De egyre nagyobb az érdeklődés azok körében is, akik előző években mint szemlélődő voltak csak jelen e kedvelt eseményen. Úgy hogy folytatjuk...

2004-ben a legelső alkalommal még nem tudhattuk, 
hogy lesz folytatás, csak remélhettük.
Várhatóan idén is benépesítik a lecsófőző csapatok a Várkörutat, és a Rákóczi utat, ahol ismét barátok és munkatársak találkozhatnak egymással, azzal a céllal, hogy jól érezzék magukat. Remélhetőleg majd a jó idő is mellénk szegődik, eddig azt hiszem erre nem lehetett panasz.
 Idén is várunk vendégeket az ország több pontjáról. Hírünk már a határon túlra is eljutott, messze külföldről is várunk csapatokat. Jönnek Svájcból és Írországból is.
 
Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát, hozzon magával derűt és jó kedvet-legalább ezen az egy napon.
Sipos József
a Lecsófesztivál alapítója 
 
  

 


Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása