Valamit emlékbe

Képgaléria

Lecsó Mindenkinek
 
Ha szeretnél Te is enni egy kis lecsót... Lehetőséged lesz venni magadnak a városi óriáskondérból, ahol a Magyar Honvédség Séfjei főzik az étket!!!!
Egy tál lecsó 400 Ft-ba kerül.
 
2012-ben tőlük kaptad
Lecsó Fesztivál Székesfehérváron 2004 óta
Rekordszámú csapat főzte a lecsót a Várkörúton 2013-ban, ahol a füst ellenére is öröm volt együtt lenni szombaton, még a nap is kisütött a Lecsófőző Vigasság résztvevői kedvéért. Közel 600 csapat, azaz közel 600 baráti társaság és munkahelyi kollektíva töltött el egy jókedvű napot a belvárosban főzéssel, beszélgetéssel, zenével, tánccal. Az újonnan bekapcsolt területek is beváltak, nagy sikere volt a fürdő mögötti parkolóban kialakított térnek, csakúgy, mint a Zichy ligetet a Fő utcával összekötő szakasznak.
Velünk volt a Magyar Televízió is, hiszen az „Itthon vagy” műsorban többször is élőben kapcsoltak a Lecsófőző Vigasságról. A sok ezer látogató között nagyon sok vendéget fogadtunk más településről, belföldről és határon túlról egyaránt. A Gyergyószentmiklósi csapat által készített étel a legjobb 20 közé is bekerült, a Lecsókirály címet pedig Barta Tamás nyerte el a 438-as csapattal. A korona tavaly Harth Zsolt fejére került.
A résztvevők megfogadták a szervezők kérését, és nagy gonddal díszítették standjaikat és a feltálalt ételeket. Voltak, akik kis műsort is rögtönöztek a tálaláshoz, mások inkább a különleges dekorációban bíztak. A zsűri 2013-ban a 20 legjobb díjazott mellett 2 különdíjat adott át, a leglelkesebb csapatot a „Sipi” emlékserleggel jutalmazták, a legszebb standról pedig a közönség döntött.
Az óriás kondérból közel 500 tányér lecsó fogyott, míg eközben a Gasztro Téren a nemzetek lecsóit kóstolhatták a résztvevők. Sok más gasztronómiai ínyencséggel is megismerkedhettek, többek között mesterszakácsok különleges főztjét kóstolhatták. Az új programok igazi gasztonómiai eseménnyé tették a rendezvényt. Ezen a téren még rengeteg további lehetőség kínálkozik, amelyek arra sarkalják a szervezőket, hogy tovább szélesítsék a rendezvény spektrumát, egyre inkább bevonva a helyi vendéglátós szakmát.

 
A IX. Fehérvári Lecsófőző Vigasság rendezvény elnyerte a Nemzeti Kulturális Alap támogatását benyújtott pályázatunk alapján.
Ezáltal 2013-ban először lehetőségünk nyílt arra, hogy a rendezvényt 2 napos időtartamban szervezzük meg. 
 

 
 "Sipi" köszöntő szavai...
Kedves Barátaim, Főzőtársaim !
 
Nagy-nagy öröm számomra, hogy e székesfehérvári eseményt mára a legnagyobb gasztronómiai fesztiválok között tartják számon. Köszönhető mindez azoknak a résztvevőknek akik már a kezdetek óta jelen vannak az eseményen, lelkesedésük töretlen. De egyre nagyobb az érdeklődés azok körében is, akik előző években mint szemlélődő voltak csak jelen e kedvelt eseményen. Úgy hogy folytatjuk...

2004-ben a legelső alkalommal még nem tudhattuk, 
hogy lesz folytatás, csak remélhettük.
Várhatóan idén is benépesítik a lecsófőző csapatok a Várkörutat, és a Rákóczi utat, ahol ismét barátok és munkatársak találkozhatnak egymással, azzal a céllal, hogy jól érezzék magukat. Remélhetőleg majd a jó idő is mellénk szegődik, eddig azt hiszem erre nem lehetett panasz.
 Idén is várunk vendégeket az ország több pontjáról. Hírünk már a határon túlra is eljutott, messze külföldről is várunk csapatokat. Jönnek Svájcból és Írországból is.
 
Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát, hozzon magával derűt és jó kedvet-legalább ezen az egy napon.
Sipos József
a Lecsófesztivál alapítója 
 
  

 


Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása